Home Mozaik Zašto noću trebamo staviti sol u odvod sudopera?

Zašto noću trebamo staviti sol u odvod sudopera?

134
0
pexels castorly stock 3693294
pexels castorly stock 3693294

Sol, osnovni začin u svakoj kuhinji, nije samo koristan u kulinarstvu. Iznenadit će vas saznanje da sol može biti tajni sastojak za rješavanje problema sa začepljenim odvodima i cijevima u vašem domu.

Začepljeni odvodi mogu uzrokovati niz problema, od nemogućnosti normalnog tuširanja do potpune blokade protoka vode. No, sada imate jednostavno i prirodno rješenje koje će vam pomoći da izbjegnete ove neugodnosti.

Evo kako sol može biti vaš saveznik u rješavanju ovih problema:

Sastojci:

Pola šalice praška za pecivo
Sol
Ocat
Tri litre kipuće vode

Koraci:

Priprema smjese: Neposredno prije spavanja, kako bi smjesa mogla djelovati preko noći, pomiješajte pola šalice praška za pecivo i soli. Dodajte ocat i pustite da se smjesa zapjeni oko minutu.

Primjena smjese: Ulijte pripremljenu smjesu u začepljeni odvod. Pripazite da smjesa dospije do cijelog odvoda kako bi maksimalno djelovala.

Isperite kipućom vodom: Nakon što ste ulili smjesu, isperite odvod s najmanje tri litre kipuće vode. Kipuća voda pomoći će u dodatnom čišćenju cijevi i oslobađanju od začepljenja.

Sol ima sposobnost razgradnje masti i emulgiranih masti, olakšavajući njihovo ispiranje u cijevima kada se kombinira s octom i toplom vodom. Ovaj jednostavan trik možete primjenjivati povremeno kako biste održavali funkciju vaših cijevi i izbjegli česte probleme s začepljenjem.

Zapamtite, preventiva je uvijek bolja od rješavanja problema nakon što se već dogode. Isprobajte ovaj jednostavan trik s solju i uživajte u čistim i slobodnim cijevima u svom domu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here