Home Vijesti PGŽ uvodi karantenu za putnike iz Hong Konga i južne Afrike!

PGŽ uvodi karantenu za putnike iz Hong Konga i južne Afrike!

168
0

Svi putnici koji dolaze s juga Afrike i iz Hong Konga na područje Primorsko-goranske županije morat će u 14-dnevnu karantenu, priopćeno je u utorak iz Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije.

“To se odnosi na dolaske iz Južnoafričke Republike, Bocvane, Kraljevine Eswatini, Lesota, Namibije, Zimbabvea i Hong Konga”, rekao je načelnik Stožera Mladen Šćulac nakon završetka sjednice županijskog stožera.

Glavni epidemiolog Dobrica Rončević istaknuo je da u ovoj županiji već drugi tjedan stagnira epidemijski val.

“Nadamo se da se u taj val neće umiješati nova varijanta koronavirusa (omikron) koja je krenula iz južnoafričkih zemalja. U tom smislu vodimo računa da svi koji dolaze iz tih krajeva budu u 14-dnevnoj karanteni. Dok još ne znamo puno o toj varijanti, bitno nam je da ona ne prevlada”, rekao je Rončević.

Naveo je da je u Primorsko-goranskoj županiji aktivnih slučajeva nešto manje nego prošli tjedan te se očekuje rasterećenje bolnice.

“Zaključeno je da nema potrebe za aktivacijom dodatnih bolničkih kapaciteta, no oni su spremni i u svakom se trenutku mogu aktivirati”, rekao je Rončević.

Istaknuo je da se cijepljenje u županiji odvija visokim intenzitetom, i prvom i drugom dozom, a velik je i interes za treću dozu.

Previous articleRakitić o Modriću, Hrvatskoj i kritikama: ‘Ta me odluka ugrizla’
Next articleHrgoviću u zadnji čas promijenjen protivnik: Čeka ga neporaženi njemačko-srpski borac

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here