Home Vijesti Pijan upravljao skupom vozila pa izazvao prometnu nesreću na Škurinjama

Pijan upravljao skupom vozila pa izazvao prometnu nesreću na Škurinjama

5405
0

Postupajući po dojavi građana policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka na parkiralištu trgovačkog centra na Škurinjama u Rijeci zatekli su vozača skupa vozila koji je prouzročio prometnu nesreću. Utvrđeno je kako je riječ o 52-godišnjem hrvatskom državljaninu koji se jučer, 6. listopada oko 11.30 sati na navedenom parkiralištu upravljajući skupom vozila, vučnim vozilom marke Mercedes i priključnim vozilom marke WTS, zagrebačkih registracijskih oznaka, kretao unatrag, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike. Pri tom je udario u metalni rasvjetni stup.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a nastala materijalna šteta cijeni se na oko 12.000 kuna.
Spomenutom 52-godišnjem vozaču skupa vozila izmjerena je koncentracija alkohola od 2,19 g/kg te je zadržan u službenim prostorijama policije. Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 52-godišnjeg vozača je podnijet optužni prijedlog zbog vožnje pod utjecajem alkohola i izazivanja prometne nesreće, kojim je predloženo izricanje novčane kazne u iznosu od 22.000 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „C“ kategorije na rok od godinu dana.
Isto tako, utvrđeno je da je riječ o vozaču, odnosno recidivistu koji je već pravomoćno sankcioniran za istovrsne prekršaje te je danas doveden na Prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda u Rijeci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here