Kolumne

POZITIVNO: Elektronske cigarete

POZITIVNO: Elektronske cigarete

Piše: Giancarlo KRAVAR

Pušenje je i zadovoljstvo i strast. Pušači su mnoge slavne osobe,pa i doktori koji kažu da pušenje šteti zdravlju. Nikotin izaziva ovisnost, tako da je jako teško odvići se pušenja.

Prihod od cigareta i duhana čini jednu od najvećih stavki u punjenju proračuna Republike Hrvatske. Od prihoda od cigareta, financira se i zdravstvo.

Duhanski dim je ipak štetan. Za pluća, a sastojci koji su u duhanu štete i krvožilnom sustavu. U posljednje vrijeme, posebno među mladima, su popularne elektonske cigarete.

Elektronske cigarete nemaju papir koji ima najviše crnila, te nemaju katrana, koji je sastavni dio duhana. Elektonske cigarete imaju samo tekućinu koja sadrži nikotin i ništa više. Ne ispuštaju dim već vodenu paru, pa su dozvoljene i na javnim mjestima, u gradskim autobusima, mjestima u kafiću gdje je zabranjeno pušenje, a odredbom Europske Unije elektonske cigarete su dopuštene i u bolnicama.

Elektonske cigarete su puno jeftinije od pravih cigareta, pa se može uštedjeti. Za manje novaca može se pušiti najkvalitetniji duhan kao što su cigarete Marlboro, Kubanke, Virginia, a za žene ima i voćnih okusa.

Otkad sam prešao, a tome ima dvije godine, na elektronske cigarete, vratio mi se osjećaj okusa i mirisa. Početna investicija za elektronske cigarete je 450 kuna, koliko koštaju dvije baterije, te glava i grijač. Opremu za elektronske cigarete možete u Rijeci kupiti u Tower Centru i u ZTC centru, a tekućina ima gotovo u svakom Tobacco shopu. Mladi su prihvatili elektronske cigarete u Rijeci.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kolumne

More in Kolumne

Riječki kafe: Od Loleka i Boleka, do Ekonomskog tigra Nove Europe

spJanuary 16, 2019

Denis Kuljiš: U 2.krug predsjedničkih izbora idu Kolinda i Kolakušić!

spJanuary 15, 2019

Denis Kuljiš: Upravljaju li Hrvatskom amateri?

spJanuary 5, 2019

Koliko je djecu uopće briga za vašu seksualnu orijentaciju?

spNovember 26, 2018

Kuljiš: Festival uhljeba i zloslutna grmljavina s Pantovčaka

spNovember 1, 2018

KOMENTAR: Spaljeni ili liječeni

spOctober 19, 2018

Denis Kuljiš: Milijan ustaje iz mrtvih?

spOctober 19, 2018

Svi Vasini i Komadinini ljudi!

spOctober 5, 2018

Denis Kuljiš: Tko će priopćiti Vladi? Sljedeći je Brodosplit…

adminSeptember 19, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.