Home Kolumne POZITIVNO: Elektronske cigarete

POZITIVNO: Elektronske cigarete

2723
0
Piše: Giancarlo KRAVAR

Pušenje je i zadovoljstvo i strast. Pušači su mnoge slavne osobe,pa i doktori koji kažu da pušenje šteti zdravlju. Nikotin izaziva ovisnost, tako da je jako teško odvići se pušenja.

Prihod od cigareta i duhana čini jednu od najvećih stavki u punjenju proračuna Republike Hrvatske. Od prihoda od cigareta, financira se i zdravstvo.

Duhanski dim je ipak štetan. Za pluća, a sastojci koji su u duhanu štete i krvožilnom sustavu. U posljednje vrijeme, posebno među mladima, su popularne elektonske cigarete.

Elektronske cigarete nemaju papir koji ima najviše crnila, te nemaju katrana, koji je sastavni dio duhana. Elektonske cigarete imaju samo tekućinu koja sadrži nikotin i ništa više. Ne ispuštaju dim već vodenu paru, pa su dozvoljene i na javnim mjestima, u gradskim autobusima, mjestima u kafiću gdje je zabranjeno pušenje, a odredbom Europske Unije elektonske cigarete su dopuštene i u bolnicama.

Elektonske cigarete su puno jeftinije od pravih cigareta, pa se može uštedjeti. Za manje novaca može se pušiti najkvalitetniji duhan kao što su cigarete Marlboro, Kubanke, Virginia, a za žene ima i voćnih okusa.

Otkad sam prešao, a tome ima dvije godine, na elektronske cigarete, vratio mi se osjećaj okusa i mirisa. Početna investicija za elektronske cigarete je 450 kuna, koliko koštaju dvije baterije, te glava i grijač. Opremu za elektronske cigarete možete u Rijeci kupiti u Tower Centru i u ZTC centru, a tekućina ima gotovo u svakom Tobacco shopu. Mladi su prihvatili elektronske cigarete u Rijeci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here