Home Vijesti Priznanje “Zlatna kuna” ACI-ju i Lencu

Priznanje “Zlatna kuna” ACI-ju i Lencu

1213
1
Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka dodijelila je priznanja “Zlatna kuna” najuspješnijim tvrtkama s područja Primorsko-goranske županije za ostvarene poslovne rezultate u 2009. i 2010.  U kategoriji velikih trgovačkih društava nagradu je za 2009. godinu dobilo brodogradilište Viktor Lenac, a za najbolja poslovna ostvarenja u 2010. godini tvrtka ACI iz Opatije.
U kategoriji srednjih trgovačkih društava “Zlatnu kunu” je za 2010. godinu dobila tvrtka MGK-Pack iz Kukuljanova, a u kategoriji malih poduzeća nagrađen je Elcon Geretebau iz Rijeke.
Tvrtka Simtec-Marine iz Rijeke nagrađena je u kategoriji inovacija za projekat motornog jedrenjaka duljine 37 metara za domaćeg naručitelja. Jahta se gradi u brodogradilištu u Kaštel Sućurcu, a porinuće je planirano za ljeto ove godine.
ACI d.d. je vodeća tvrtka nautičkog turizma u Hrvatskoj utemeljena 1983. godine. Kvaliteta njezinih usluga, kako je ocijenjeno, je na visokoj je razini, kao i briga za okoliš te organizacija natjecanja u regatnom jedrenju.
Proizvodni program tvrtke MGK-Pack obuhvaća široki asortiman proizvoda, prvenstveno limenke za potrebe prehrambene i kemijske industrije. Godišnje se u toj tvornici proizvede i plasira na tržište preko 60 milijuna limenki za potrebe prehrambene industrije.
Elcon Geretebau izrađuje visokoprecizne dijelova CNC glodanjem i CNC tokarenjem, te montira dijelove u sklopove. Strojni park se sastoji od oko 50 računalno upravljanih obradnih centara novijih godišta. Gotovo svi proizvedeni elementi se izvoze u SAD i EU.
Uz nagradu Viktoru Lencu za 2009. godinu, “Zlatnu kunu” za tu su godinu dobile i tvrtka Montelektro iz Kastva za srednje tvrtke, MG Rijeka za male tvrtke, a za inovacije tvrtka Korona iz Opatije.(bussines.hr)
Previous articleIspituje se pogodovanje JANAF-a Robertu Ježiću
Next articleJavne potrebe u kulturi: Sukobi interesa i financiranje podobnih

1 COMMENT

  1. V:Lenac nikako nije zaslužio Zlatnu Kunu jer raspolaže sa infrastrukturom i sredstvima za rad koje je djelomično kupio novcima za koje su mu izdana državna jamstva u iznosu od 136 mil.$ tj.2003 g. je to bilo oko milijardu kuna.Taj novac NIKAD nije vraćen u proračun ioako je”uredno”potrošen.
    Ako itko u ovoj županiji nema pravo govoriti da je Sanader lopov to su onda radnici V.Lenca, tada privatnog škvera, jer im je taj isti Ivo “oprostio”taj dug te je potraživanja za 1 kn prepustio Tankerskoj i Uljaniku te ih tako spasio od sigurnog stečaja.
    Uostalom cijela se priča jako dobro zna..a Vrhovnik nikada nije odgovarao za svoje bahato i krivo vođenje tvrtke, toliko o SDP-ovoj PRAVDI.
    Vratite pare pa onda idite na tržište i borite se za Zlatnu Kunu !!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here