Home Vijesti Puhovski: Milanović je izašao iz igre, ne može podnijeti ulogu pratećeg vokala

Puhovski: Milanović je izašao iz igre, ne može podnijeti ulogu pratećeg vokala

100
0

Politički analitičar Žarko Puhovski gostovao je u N1 studiju uživo, gdje je komentirao aktualne domaće i svjetske teme. Na početku je govorio o preminulom papi Benediktu XVI.

“Velika stvar Josefa Ratzingera, njegov veliki doprinos je što je dao ostavku. Sigurno je bio jedna od najvećih glava koje je katoličanstvo imalo zadnjih godina, ali se pokazalo da profesori nisu za visoke političke funkcije. On je odlično funkcionirao kao čovjek Ivana Pavla Drugog, koji je bio jedan od prvih populista ovog vremena, kupao se u masama. Ratzingerov veliki grijeh je slaba reakcija na skandale s pedofilijom, o tome je trebalo puno više govoriti, a njemu je to bilo naprosto teško progutati”, rekao je Puhovski.

“Doista je bio jedna velika glava, koja je govorila mudro, ali očito čovjek bez političkog refleksa”, dodao je.

Govoreći o uvođenju eura i poskupljenjima koja su to pratila, Puhovski je rekao: “Moja frizerka je pojeftinila, umjesto 40 kuna tražila je pet eura.”

“Druga je stvar kad imate drastična poskupljenja preko noći koja su spekulativne naravi, ali ja ne vidim kako država može intervenirati, osim ovakvim mjerama, kao ovo s ovom strujom”, kazao je. Dodao je da je tradicija da se sve prebacuje na trgovce. 

“Zaboravlja se da je kod nas sve skuplje nego u svijetu, ali govori se da je sve kod nas najbolje”, istaknuo je.

Komentirao je i ulazak Hrvatske u Schengen, kazavši da se radi o velikoj stvari.

“Važan je za turizam i za one koji puno putuju. Ali da nekome tko danas živi u kontejneru u Petrinji kažete da može ići u Francusku Polineziju s osobnom iskaznicom, ne vjerujem da mu puno znači. Generalno je to dobra stvar”, rekao je Puhovski.

Smatra da je od toga što se predsjednik Zoran Milanović nije pojavio na obilježavanju ulaska u Schengen čudnije to što nije čestitao novu godinu.

“On je očito u nekom trenutku izašao iz te igre jer ne može podnijeti ulogu pratećeg vokala, ulogu drugorazrednog igrača. To s tim Banožićem je vrlo dosadno, ali on Banožića održava na životu. To je poznata priča”, rekao je Puhovski.

“On se povukao. S obzirom na sve ono što je govorio otprije, nije loše da se on povuče. Jako je ojačao desnicu u svjetonazorskom smislu, ali oslabio ih politički, zato što on jača sve protuhadezeovske desne struje i one se okreću k njemu. S druge strane, sljedba iz SDP-a ostaje uz njega što god da on radi. On obavlja funkciju da oslabi HDZ, samo što su ljudi koji su ga izabrali očekivali da će on oslabiti HDZ s lijeve, a on ga slabi s desne strane”, zaključio je.

Previous article‘Na ukrajinskim ulicama više nema muškaraca, krenula je velika mobilizacija’
Next articleVučić opet na udaru hakera Anonymousa, nazvali ga “Putinovom lutkom”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here