Home Mozaik Rambo Amadeus optužen za seksualno uznemiravanje

Rambo Amadeus optužen za seksualno uznemiravanje

77
0

Lejla Kašić, producentica emisije Dnevnik Radio-televizije Crne Gore javno je preko Instagrama optužila crnogorskog glazbenika Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus, za seksualno zlostavljanje.

  • Jučer sam na snimanju epizode “Dnevnik” doživjela seksualno uznemiravanje od strane našeg gosta, velikog intelektualca, regionalno priznate i utjecajne ličnosti, UNICEF-ovog ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg pod pseudonimom Rambo Amadeus – tvrdi Lejla Kašić u svojoj objavi.

Kešić navodi da je o cijelom slučaju obavijestila UNICEF te da čeka njihovu službenu reakciju, a da će “biti obaviještena i nadležna tijela”.

Kako se može zaključiti iz objava na društvenim mrežama, navodni slučaj seksualnog zlostavljanja, o kojem do sada nije izvijestilo nijedno službeno tijelo Crne Gore, navodno se dogodio u Herceg Novom, gdje je ekipa RTV Crne Gore snimala prilog emisija “Dnevnice” s Rambom Amadeusom.

Na službenoj Facebook stranici emisije Dnevnice prethodnog dana objavljene su dvije fotografije sa snimanja u Herceg Novom.

Na jednoj je samo Rambo Amadeus, a na drugoj je cijela ekipa nasmijana, uključujući Ramba Amadeusa i producenticu Lejlu Kašić.

Lejla Kašić je u svojoj objavi na Instagramu napisala i kako je “strašno, opasno, problematično da netko sklon devijantnom ponašanju kroz angažman u UNICEF-u ima pristup najosjetljivijim kategorijama društva”.

  • To je nedopustivo. Naravno da su me nazivali ludom i glupom. Nakon verbalnog sukoba i završetka svega, stigla mi je poruka koja je bila samo još jedan pokušaj manipulacije, a u kojoj kaže da sam stekla loš dojam o njemu da možemo biti dobri prijatelji – napisala je Lejla Kašić.

Lejla Kašić je u svojoj objavi apelirala na sve žene da ne šute o seksualnom uznemiravanju, kao i da se ne boje onih koji žele iskoristiti svoju poziciju moći.

  • Malo kad sam se osjećao zbunjeno, nemoćno i nezaštićeno kao sinoć. A onda se pretvorilo u ljutnju i bijes. Na kraju gađenje i živčani slom. Što se treba dogoditi da bismo se osjećali sigurno dok obavljamo svoje dnevne aktivnosti? Koliko posramljenih žrtava treba da nam bude jasno da opravdanja nema? Koliko dugo trebamo slušati što smo MI trebali učiniti? Dokle će muškarci misliti da poštuju žene ako reagiraju samo na uznemiravanje i nasilje nad svojim kćerima/sestrama/majkama? Koliko dugo, koliko dugo, koliko još? – napisala je Lejla Kašić.

Tim povodom oglasio se i Vladan Otašević, autor i urednik emisije “Dnevnik”, koji je osudio ponašanje Ramba Amadeusa.

  • Na kraju snimanja svi iz ekipe saznali smo što se dogodilo. Neugodno sam iznenađen Rambovim ponašanjem. Ovakvi postupci ne priliče osobi njegovih godina i ugleda. Razumijem kolegicu Leilu i jako mi je žao što joj se to dogodilo. Osuđujem sve vrste društveno devijantnog ponašanja, neuljudnosti i nepoštovanja. Pogotovo prema ženama. Svatko treba odgovarati za svoje postupke, a javne osobe imaju posebnu javnu odgovornost. Rambovo ponašanje na snimanju i na kraju snimanja emisije, kada se dogodio ovaj incident, nije bilo isto. Ne razumijem njegov postupak. Ali kao urednica i autorica emisije, koja je prepoznata kao crnogorski brend od značaja za javno dobro, imam obavezu javno reći da osuđujem ovo što se dogodilo i smatram da se nijednoj ženi ne bi smjelo dogoditi nešto slično. Nadam se da se i Rambo pokajao za svoje postupke i za početak se iskreno ispričao Leili. Budućnost su institucije i sud javnosti – rekao je Vladan Otašević. (Kurir)
Previous articleNapolijev oružar uletio u kadar Dilette Leotte, oduševio publiku predivnom gestom
Next article62-godišnja baka udala se za 26-godišnjaka, sada žele dijete: “Ali na TikToku kažu da sam prestara”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here