Home Najnovije Rubčić: Pojačanja ovise o Sharbinijevoj prodaji

Rubčić: Pojačanja ovise o Sharbinijevoj prodaji

1075
0

Trener i sportski direktor riječkoga prvoligaša Robert Rubčić imao je u razdoblju od posljednje prvenstvene utakmice dovoljno vremena pregledati DVD-ove sa snimkama utakmica svoje momčadi u jesenskom dijelu sezone i došao do poražavajućeg podatka da Riječani u otvaranju obično gube sedamdeset posto lopti. Budući da si takav hendikep ne mogu dozvoliti ni kvalitetom puno lošije momčadi, Rubčić je kao glavni cilj tijekom prijelaznog roka dao zadatak pronaći veznog igrača koji će broj neforsiranih pogrešaka tijekom kontinuiranih napada smanjiti na podnošljivu razinu i istodobno dati obol igri u fazi obrane. Jednom rječju, traži igrača koji istodobno zna i može. Svjestan činjenice da takvih nema na hrvatskom tržištu, Rubčić se okrenuo južnoameričkom tržištu.
– Imamo čovjeka koji za nas prati neke igrače u Argentini, pregledali smo dosta materijala s njihovim igrama. Riječ je zaista o pravim, provjerenim veznim igračima koji bi sigurno podigli kvalitetu naše igre na višu razinu. Međutim, pričekat ćemo još neko vrijeme na konačnu odluku. Moramo najprije vidjeti kako će se razvijati stvari s igračkim kadrom na početku zimskog prijelaznog roka – kaže Rubčić, koji će pričekati da prođu božićni blagdani, a onda objaviti transfer listu. Iako još uvijek ne želi izlaziti u javnost s imenima, izvjesno je da će se zahvaliti pojedincima, koji nisu zadovoljili njegov ukus tijekom jesenskog dijela sezone.
– Rezova će biti, ali ne drastičnih – kaže Rubčić. – Uostalom, s dvojicom igrača već smo se rastali, Škoro i Tapalović su otišli. Istina je da s nekim igračima nisam zadovoljan, očekivao sam od njih puno više. Za neke postoje objektivni razlozi da nisu pružili više, ali ne mogu razumijeti oni koji se nisu htjeli saživjeti s klubom.
Prvi čovjek u struke »bijelih« svjestan je da projekt dovođenja pojačanja tijekom zimskog prijelaznog roka u prvom redu ovisi o eventualnoj prodaji Anasa Sharbinija.
– Ponovio sam više puta da nema trenera na svijetu koji ne bi želio imati Anasa Sharbinija u svojoj momčadi – kaže Rubčić. – Jednako tako i ja bih ga želio vidjeti na proljeće u momčadi »Rijeke«, ali moram se povoditi i za klupskim interesima. Ako se klubu pruža prilika da Anasovim odlaskom zaradi, ja neću stvarati problem oko realizacije njegova transfera. Međutim, kad bih razmišljao isključivo kao trener, naravno da bih ga svim silama želio zadržati u momčadi. Što god se dogodilo, sigurno je da će o eventualnoj Sharbinijevoj prodaji ovisiti naš interes za novim pojačanjima.
Riječani još uvijek intenzivno rade na realizaciji povratka na Kantridu Manuela Pamića, koji već duže vrijeme nije u kombinacijama trenera »Red Bull Salzburga« Coa Adriaansea. Čelnici »bijelih« pokušavaju pronaći najbezbolniji model posudbenoga ugovora na obostrano zadoboljstvo dvaju klubova.
– Stalno smo u kontaktu sa sportskim direktorom »Red Bull Salzburga« Linkeom. Njima je u interesu da Pamić igra, a mi bismo dobili veliko pojačanje na lijevom beku. Riječ je o probojnom igraču, odličnih trkačkih sposobnosti i kapaciteta. Manuel je izrazio želju da se vrati, dosta mu je igranja za drugu momčad »Red Bull Salzburga«. Uopće ne moram isticati koliko bi nam značio, uz Miladina, koji ponovno trenira maksimalnim intenzitetom, na proljeće bismo bili vrlo jaki na bokovima. Uostalom, Pamićevim dolaskom otvorila bi se mogućnost Dabčeva angažmana na stoperskoj poziciji. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here