Home Vijesti Snimka napada potvrđuje da su MMA-ovci prvi napali, HGSS-ovca udarili u glavu

Snimka napada potvrđuje da su MMA-ovci prvi napali, HGSS-ovca udarili u glavu

181
0
Foto: screenshot Novi List

Prema pisanju index.hr, i dalje se raspetljavaju okolnosti obračuna na Platku u kojem su istrenirani borci napali HGSS-ovce i još nekoliko osoba, no policija je zaključila da se radilo o gotovo ravnopravnom okršaju, a ne o nasilničkom ponašanju trojice MMA-ovaca pa je, osim trojca, prekršajno prijavila i ozlijeđenog HGSS-ovca te još jednu osobu ozlijeđenu u tučnjavi.

Doduše, policija je ipak navela da je HGSS-ovca i još jednu ozlijeđenu osobu, za koju nije precizirala o kome se radi, prijavila za nešto blaži prekršaj – tučnjavu, dok je trojicu iz BMW-a prijavila za naročito drsko ponašanje, što se, kako je rekao načelnik 2. policijske postaje u Rijeci Tihomir Pojer, smatra lakšim prekršajem. Spomenuti prekršaji su iz domene javnog reda i mira i za njih se može izreći zatvorska kazna do 30 dana ili novčana u rasponu od 20 do 170 eura.

Pojer i načelnik PU primorsko-goranske Hari Brnad rekli su i da su svi prijavljeni bili pod utjecajem alkohola, a potvrdili su da testiranje na droge nisu obavili “jer to nije uobičajeno u ovakvim slučajevima”. Naveli su i da je policija danas, nakon dobivenih medicinskih nalaza i mišljenja, nedvojbeno utvrdila da se u ovom slučaju radi o prekršajima, a ne o kaznenom djelu.

Uz HGSS-ovca i još jednu ozlijeđenu osobu koja je prijavljena, ozlijeđena je još jedna osoba. Neslužbeno doznajemo kako je riječ o ženi za koju se i ranije spominjalo da je zadobila ozljede u obračunu s MMA-ovcima.

Iz policije su, dakle, potvrdili da trojicu iz BMW-a uopće ne namjeravaju kazneno prijaviti, a konačnu odluku o tome hoće li se u ovom slučaju pokretati kakav kazneni postupak donijet će Državno odvjetništvo u Rijeci.
Policajci zaključili da snimka ne otkriva brutalnost MMA-ovaca
Index sada doznaje nove informacije o cijelom slučaju. Policija je ključne zaključke o onome što se dogodilo na Platku izvukla iz snimke nadzornih kamera. To je, zajedno s kvalifikacijom ozljeda kao lakih, kako doznajemo, bilo temelj za to da ne podignu nikakve kaznene prijave u ovom slučaju.

Iz izvora bliskih policiji doznali smo kako su policajci zaključili da snimka ne otkriva brutalnost MMA boraca prema HGGS-ovcima i još nekoliko osoba koji su im se, skupa s HGSS-ovcima, suprotstavili.

Snimka otkriva da su fizički obračun započeli MMA-ovci
Snimka sugerira da su sami fizički obračun započeli MMA-ovci, što nam neslužbeno potvrđuju i iz policije. Prvi udarac, prema snimci, uputio je Luka Tiriel Abramović, bivši mladi skijaški reprezentativac koji je prešao u MMA i koji je nakon incidenta na Platku izbačen iz kluba Dynamite.

On je nakon verbalne svađe u glavu je udario HGSS-ovca nakon što je odbio izvući BMW koji je ostao zaglavljen u snijegu nakon što su mladići njime driftali na skijalištu. HGSS-ovac nakon udarca pada na tlo.

Protunapad HGSS-ovaca i onda novi napad MMA-ovaca
Obračun je trajao neko vrijeme i na mahove je bio fizički, a dijelom verbalni. Sve se odvijalo pred par desetaka posjetitelja skijališta. U sukob su se uključili pročelnik HGSS-a Marko Andrić te organizator događaja na Platku s kojim su se HGSS-ovci te večeri družili u X baru pored skijališta. Neslužbeno, upravo je organizator peta prekršajno prijavljena osoba.

Nakon prvog dijela fizičkog obračuna u kojem je Abramović udario HGSS-ovca nakon nekog vremena uslijedio je drugi u kojem su HGSS-ovci i njihovi prijatelji uzvratili napadačima. No potom kreće novi napad MMA-ovaca i u tom su dijelu vjerojatno i zadobivene ozljede kod troje ljudi koji su se suprotstavili napadačima. Na snimci se vidi i ženska osoba o kojoj policija danas na presici nije htjela ništa reći premda je ona ozlijeđena.

Zaključak policije nakon odgledane snimke: MMA-ovci nisu počinili kazneno djelo 

Policija je, kako doznajemo od dobro obaviještenih izvora, iz snimke zaključila da su HGSS-ovci i organizator događaja aktivno sudjelovali u fizičkom obračunu te da MMA borci nisu počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja premda su oni uputili prvi udarac i tako počeli s fizičkim obračunom, nakon što su prvo driftali BMW-om po skijalištu pa onda zahtijevali od HGSS-ovca da im izvuče auto iz snijega. 

Izvori bliski policiju kažu i da se u razgovorima s policajcima prvi napadnuti HGSS-ovac nije sjećao što se događalo te večeri te da mu je izmjereno gotovo tri promila alkohola u krvi pa je snimka bila nužna kako bi se utvrdile okolnosti događaja. Alkoholizirani su bili i MMA-ovci, ali iz policije neslužbeno tvrde – bitno manje nego HGSS-ovac, premda nisu objavili koliko su promila u krvi imala trojica iz BMW-a. 

Sve će pregledati DORH

Iz policije neslužbeno govore da su da su danas u 13:45 svu dokumentaciju poslali DORH-u. To znači da će Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci sada također pregledavati snimku te ocijeniti i druge okolnosti događaja te se potom oglasiti pa bi javnosti trebalo biti jasnije što se točno događalo u nedjelju navečer na Platku te je li bilo kakvih propusta policije. (index.hr)

Previous articleHaliloviću propao transfer u Grčku, nije prošao liječnički pregled
Next articlePentagon objavio prognozu o ratu u Ukrajini, predstavili moguće scenarije završetka rata

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here