Home Kolumne Sunce, sex i staljinizam

Sunce, sex i staljinizam

868
1

U našem gradu ima puno sunaca. Tako i treba jer smo mediteranski grad. Ima u našem gradu puno stranaka, ali samo je nekima dostupan medij. Ne onaj medij ili oni mediji nego naši, balkanski -novine, televizija i slično. Nisam siguran je li naš gradonačelnik medij ili ga mediji čine gradonačelnikom. Baš kako je to Staljin lijepo radio. Ima u našem gradu i puno sexa, ali nema puno novorođenčadi. Baš ti naši balkanski mediji u likovima novinara lokalnog lista i lokalne televizije uzimaju pravo da nas j.. u zdrav mozak. I to je sex! I to siguran, što god to značilo! Na koji način ti sexom ugroženi pojedinci grade svoj mali jadni svijet može se isčitavati svakodnevno u komentarima posvećenim njihovim pulenima Ivanišu , Obersnelu i Buterinki. U borbi za svoje pulene skloni su omalovažiti bilo koga. Kad bi oni imali hrabrosti da prodru do izvora shvaćanja koja su najdublje urezana u njihov mozak, kad bi sebi položili račun o razlozima iz kojih poštuju nametnute autoritete, kad bi hladnokrvno razmotrili motive svojih nadanja i strepnji, uvidjeli bi da ideje i djela njihovih “drugova” nemaju nikakve veze sa stvarnošću i da se zapravo radi o fantomima koje je stvorilo neznanje, a oblikovala bolesna mašta.

Njihov duh žurno i nedosljedno funkcionira u neredu njihovih intelektualnih sposobnosti, poremećenih niskim strastima koje ih sprečavaju da umno promišljaju ili da se u donošenju stavova obraćaju iskustvu. Nekada davno, što današnja povijest ne priznaje, novinari su (Supilo, Zanella) zbog svojih stavova bježali preko granica države i pisali negdje drugdje da ne bi “vragu prodali dušu”! Danas je na mozak na prodaju i svaki ga političar može kupiti – ” Marka, kila!”.

Lokalni list i ostali mediji će i dalje zbog niske cijene dotičnog organa na tržištu biti tražena i dobro kupljena roba. Ima ljudi u našem gradu koji ne kupuju jeftino jer jeftinoća ne donosi kvalitetu.(fiat lux)

1 COMMENT

  1. lokalni list, tj. Novi List je katastrofa. Prati gradonačelnika i kad daje krv daje i kad kao glavni kritičar
    komentira predstvau u kazalištu a još gore kazalištarci mu to puštaju samo da im da novac i da su se skrasili.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here