Home Vijesti Torcida i BBB ispisali identične poruke protiv Milanovića u Zagrebu i Splitu...

Torcida i BBB ispisali identične poruke protiv Milanovića u Zagrebu i Splitu (FOTO)

206
0
Zoran Milanović

Danas ujutro, grafiti s porukom upućenom predsjedniku Zoranu Milanoviću osvanuli su na različitim lokacijama u Splitu i Zagrebu, izazivajući pažnju javnosti.

Poruka protiv okretanja Srbiji i Rusiji

Na splitskom zidu, nedaleko od splitske Banovine, osvanula je poruka: “Milanoviću – Hrvatska nikad neće put Rusije i Srbije!!! Izdajniče!!! Torcida!!!”. Istovjetna poruka pojavila se i u Zagrebu, blizu Lisinskog, gdje se održavao veliki skup HDZ-a, na dvije različite tramvajske stanice.

154c2037 f79b 44d7 b511 258f9b7332f2
Foto: index.hr

Identitet navijačkih skupina i političke poruke

Zanimljivo je da su poruke u Splitu i Zagrebu bile gotovo identične, čak i u detaljima poput crtica nakon prve riječi “Milanović”. Osim toga, primjetno je da je splitski grafit potpisan s “Torcida”, dok je zagrebački potpisan s “BBB” (Bad Blue Boys). Ova pojava sugerira pokušaj povezivanja dvije najveće hrvatske navijačke skupine u zajedničkom političkom stavu protiv Milanovića.

Interpretacija i reakcije javnosti

Dok neki mogu interpretirati ove poruke kao izraze protivljenja Milanoviću i njegovoj politici, drugi mogu smatrati da su ove poruke rezultat manipulacije ili pokušaja političke instrumentalizacije navijačkih skupina. Bez obzira na motive iza ovih poruka, njihov pojavak potaknuo je raspravu u javnosti o političkim stavovima i ulozi navijačkih skupina u političkom diskursu.

79036704 057a 417f 97c0 b352d8b4a7ba
Foto: Dalmacija Danas

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here