Home Tehnologija Tvrtka E-Glas iz Rijeke u konkurenciji za titulu Zvijezde zajednice

Tvrtka E-Glas iz Rijeke u konkurenciji za titulu Zvijezde zajednice

2460
0

Tijekom protekla dva mjeseca vlasnici obrta, tvrtki i samostalnih djelatnosti na internetskoj stranici METRO-a prijavljuju su priče o tome kako su pomogli zajednici. Najinspirativnija priča osvojit će nagradu METRO-a u vrijednosti od 50.000 kuna.

Među prijavljenima istaknula se priča o Serwantessu, elektroničkom sustavu tvrtke E-Glas iz Rijeke. Serwantess omogućava upravljanje uređajima u domu pomoću glasovnih naredbi. Razvili su ga znanstvenici Tehničkog fakulteta u Rijeci koji su željeli upotrijebiti znanje i iskustvo kako bi olakšali svakodnevicu ljudima koji žive u teškim životnim okolnostima zbog tjelesnog invaliditeta, starosti, bolesti ili općenito tjelesne nemoći.
Volonterka Vlatka, koja potpisuje priču, kaže da trenutno provode kampanju kojom žele prikupiti novac za Serwantess za Milanu (34) iz Rijeke koja boluje od multiple skleroze.

„U trenutku dok ovo pišem, kampanja odlično napreduje i vjerujem da će se prikupiti dovoljno sredstava kako bi se Milani omogućio Servus i olakšala svakodnevica. Nažalost, osoba poput Milane ima puno, a svi imamo priliku uključiti se i pomoći. Osobe s invaliditetom zaslužuju poštovanje, zaslužuju našu pažnju i pomoć jer mi imamo mogućnost pomoći i zato ne budimo lijeni, nemojmo slijepo gledati na svijet oko sebe jer mi možemo zagrliti mamu i tatu, možemo uzeti telefon u ruku i nazvati prijatelja“, ističe se u prijavi.

Kako funkcionira Serwantess možete pogledati na youtube-u, a za priču o tvrtki E-Glas i njihovom elektroničkom sustavu možete glasati na sljedećem linku: Servus – prijatelj osoba s invaliditetom. Deset priča koje osvoje najviše glasova ući će u uži izbor među kojima će žiri odabrati pobjednika. Zvijezda zajednica, koja će biti poznata u rujnu 2014., osvojit će nagradu u vrijednosti od 50.000 kuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here