Home Vijesti U riječkoj luci pronađena velika mina, planira se evakucija stanovnika!

U riječkoj luci pronađena velika mina, planira se evakucija stanovnika!

131
0

Velika protubrodska mina koja je zaostala iz Drugog svjetskog rata pronađena je na području riječke luke. Očekuje se da će u drugoj polovici ožujka biti izmještena i neutralizirana, objavili su iz riječke civilne zaštite i policije.

Načelnik stožera Hinko Mance rekao je na konferenciji za novinare kako su ovu protubrodsku minu nedavno otkrile lučke stručne službe, a dosad je bila neotkrivena unatoč brojnim pretraživanjima luke nakon rata, poglavito zato što je većim dijelom ukopana u muljevito morsko dno. Iz sigurnosnih razloga iz civilne zaštite nisu htjeli iznositi podatke o točnoj lokaciji mine niti njenim karakteristikama.

U akciji izmještanja i neutraliziranja mine sudjelovati više stotina osoba iz sustava civilne zaštite, primorsko-goranske policije, gradskih komunalnih poduzeća, vatrogasaca, Hitne pomoći i drugih službi.

Na dan izmještanja mine, jedne od nedjelja u ožujku, osigurat će se relativno široka zona u središtu grada iz kojeg će se građani u potpunosti evakuirati, a obustavit će se sav cestovni, pomorski, željeznički te zračni promet.

Evakuirat će se svi stanovnici tog dijela središta grada, a za one koji nemaju gdje provesti taj dan, organizirat će se prihvatni centar na lokaciji koja se još utvrđuje. U toj zoni obustavit će se rad ugostiteljskih objekata te u poslovnim zgradama.

Hinko Mance je naglasio da se građani ne moraju uznemiravati, jer ne postoji mogućnost aktiviranja mine do dana izmještanja.

Previous articleVIDEO: Njemački ‘čarobnjak’ trikom zbunio Gvardiola
Next articleDronovi stigli do Moskve!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here