Home Vijesti FOTO: Ustaški dernek pred kazalištem!

FOTO: Ustaški dernek pred kazalištem!

3085
18

Stotinjak pripadnika ekstremne desnice zloupotrijebilo je današnji državni praznik Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i priredilo pravi ustaški dernek pred zgradom kazališta HNK Ivan Zajc. Među okupljenima se većinom radilo o navijačima, ekstremno desnom dijelu Armade i braniteljskim skupinama bliskim Mili Biondiću koji se jedini okupljenima obratio političkim govorom pred zgradom gradske uprave. Skup je krenuo s Mosta hrvatskih branitelja prema Jadranskom trgu ali su se nakon Biondićevog govora prosvjednici počeli okupljati pred riječkim kazalištem demonstrirajući protiv današnjeg programa u kojem je organiziran javni razgovor pet žena različitih nacionalnosti koje su proživjele ratna stradanja.

foto: facebook

Uz prigodno mahanje ustaškim zastavama s početnim bijelim poljem, jedan od prosvjednika je pred kazalištem megafonom dobacivao i prijetio građanima koji bi se približili ulazu. Gomila je istodobno uzvikivala repertoar uvreda intendantu riječkog kazališta poput ‘Frljiću, svinjo srpska’, ‘Frljiću, Frljiću, govno jedno smrdljivo, pičko četnička mi te mrzimo, majmune, pederčino’, ‘Zovi, samo zovi…’ i ‘Ubij, Srbina!’ uz glazbenu kulisu ‘Mi Hrvati ne pijemo vina, samo krvi četnika iz Knina’ i ‘Ustaški se barjak vije za slobodu i za dom’.

Kazalište je osiguravao veliki broj interventnih policajaca koji su zaštitili sudionike javnog razgovora ali nisu reagirali na brojne poruke mržnje odaslane putem prosvjednog skupa.

18 COMMENTS

 1. Nije ovo bio “ustaški dernek”, niti se radi o “ekstremnoj desnici”, već o običnim ljudima, Hrvatima i Riječanima koji su spontano prosvjedovali zbog uništavanja riječke kazališne kulture! Niti je bilo mjesto niti vrijeme da se ova prekrasna zgrada koristi za politikantstvo u režiji Olivera Frljića i Marina Blaževića, a uz podporu gradonačelnika Vojka Obersnela! Jadno je kazalište koje mora čuvati interventna policija, zaista jadno… Jadan je i taj vaš naručeni i plaćeni protuhrvatski članak! Sramite se!

  ŽIVJELA HRVATSKA RIJEKA!

 2. Slobodno izbrišite moj komentar i dalje se držite “istorije jugoslavije”! Sramite se!

 3. Posariću tvoj komentar me podsjeća na onaj vic kad je dječak u školi pisao zadaću na temu “dan moga tate” pa je počeo “moj tata prvo popije rakiju” onda ga je učiteljica prekorila da ne smije tako nego da treba napisati “moj tata se ustane pa pročita jednu knjigu”

  tako si i ti napisao da ovo nije ustaški dernek nego sastanak kazališne kritike koja se ne slaže sa umjetničkim opusom Olivera Frljića. Lica na slikama su inače poznati posjetitelji milanske Scale, Boljšoj teatra u Moskvi itd…

 4. Itekako mi je jasno da ovo nisu kazališni posjetitelji, a Ofrljić i njegov drugar Blažević se već godinu dana luđački trude “animirati” ljude kojima kazališna umjetnost ne znači ništa u životu.
  Glede pričanja viceva, mogao si se valjda uvjeriti kako se to radi slušajući onih pet neimenovanih baba u Ofrljić-Blaževićevom “pozorištu”; onako, scena u polumraku, nedostaje još umjetna magla, bodljikava žica u trećem planu i tiha glazba uz kojekakve zvučne efekte…

 5. O pričanju viceva mogao si se uvjeriti iz govora onih pet baba u Ofrljić-Blaževićevom “pozorištu” na poluzamračenoj sceni.
  Da, Balboa, ovo vjerojatno nisu kazališni posjetitelji, no, niti se radi o ustaškom derneku niti su to ustaše, ali novinarima i novinarčićima je svejedno, samo da imaju o čemu piskarati.

 6. Pa nevažno je kako će se zvati dernek, dernecima je mjesto u Dernečištu (Općina Foča, Republika Srpska, BiH), a ne u centru Rijeke pa bi bilo dobro da se tamo presele, a ti da im budeš intelektualni vođa.

 7. “Balboa hunter” skriven iza blesavog “nicka” može ovdje svašta drobiti i to bi trebalo biti ogledalo kulture našega grada, pristojne razmjene mišljenja, ha!? Ideš!!! Dakle, kakve veze imaju ovi jednodnevni “ustaše” sa Fočom, to samo budala znade. Ali neka, glavno da se buba i drlja… Eto, da mogu bilo kome biti “intelektualni vođa” (iz kojega si to partijskog referata izvukao, ..ba te led?!), onda bi Rijeka uistinu cvjetala od visoke kulture, a ne od ove hohštaplerske i seljoberske po mjeri netalentiranog bosančerosa i njegova druga mužoljuba!
  Mala poduka; nije “u centru Rijeke”, nego “u središtu Rijeke”! No, pobornicima Snježane Kordić to je nevažno. Ha, ha, ha, ha!

 8. Tko je mogao shvatiti shvatio je, ne podržavam Frljića, još manje Obersnela, ali sigurno neću zato podržavati huligane i “intelektualce” koji su završili vikend-tečaj intelektualizma pa prosipaju umotvorine po portalima.

 9. Pa evo, Balboa jedan, nisam “intelektualac s vikend tečajem”, nego stvarno pravi riječki huligan (uf, ponosan sam na to, a i moj sin kaže: “tata ti si faca”!). Na tvoju žalost, već 33 godine bavim se kazališnim stvaralaštvom i književnošću – nema u Rijeci osobe koja je pogledala više kazališnih predstava od mene od Ohrida do Bleda. ..ba te led, što sam sve gledao…
  No, dakle, Ofrljić je štetočina (netalenirani režiseronja, seljober, bosančeros), a u njegovu nedjelu pomaže mu Obersel, pa daj ti Balboa jedan, objasni u čemu se mi ne slažemo osim što ne podnosiš nas riječke huligane?

 10. I ja sam protiv Frljića i njegove kazališne politike, ali ovo što se dogodilo ispred kazališta je nešto sramotno i nevjerojatno, ovo zaista jesu ustaše, u to nema sumnje…

 11. Ma Fran, to je skupina razularene mladeži koja traži posao i kojima je stalo do malo pokazivanja. I ja sam nekoć davno imao 20-ak godina, urlao na stadionu i tražio gužvu gdjegod sam mogao! Eh, sad ćemo najednom svakoga nazivati ustašom ako nam nije po volji?!
  Iz svega ovoga, na žalost, “drugoljubni” par Ofrljić-Blažević izišao je kao pobjednik, sada imaju još više materijala za javno preseravanje. Nama to zaista ne treba. Ima u Hrvatskoj talentiranih redatelja i mogućih kandidata za intendantsko mjesto. Ako treba, neka nam dovedu nekoga iz Italije ili barem Slovenije.
  Naši sugrađani, čak i oni koji ne idu u kazalište, sigurno bi bili ponosni da HNK Ivana pl. Zajca stekne europski ugled isključivo vrhunskim scenskim izvedbama! Valjda smo to zaslužili s obzirom na proračunska sredstva koja se ulažu u Kazalište?
  Ujedno, od svih prihoda Kazališta, jedva da je 10% od prodanih ulaznica; neka me tko razuvjeri, ali mislim da se radi čak o još manjem iznosu…

 12. Pa jedno je urlati na stadionima, a drugo na ulazu u kazalište. Koliko mi je poznato još je jedino Vojislav Šešelj sa ruljom pokušao 1990. provaliti u kazalište i prekinuti predstavu. I uopće je nebitno da li će se oni zvati ustaše ili nekako drugačije. Ali od rulje nisu ništa bolji intelektualci i akadamici koji ih opravdavaju.

 13. a i zanimljiva je ta vaša logika oko Bosanaca, ako se ne uklapa u viđenje kakav treba biti onda je Bosančeros i neka se vrati odakle je došao (to je valjda najčešća internet uvreda za Frljića) ako u isto vrijeme čeka na biralištu u BiH 6 sati da bi glasao na hrvatskim izborima za HDZ, onda su Hrvati iz BiH neodvojivi dio hrvatskog nacionalnog korpusa.

 14. Kakve sad veze s ovime ima HDZ i Hrvati iz Herceg Bosne? Napisao sam Ofrljić je netalentirani režiseronja, seljober i “bosančeros” (dakle malim slovom, ne vrijeđam poštene Bosance!), a svoj odnos prema hrvatskoj kulturi i hrvatskome jeziku pokazao je nekakvoj novosadskoj TV emisiji – iznio je čitav svoj program protuhrvatstva; tako se “gost” ne može ponašati u tuđem domu! Zbog sličnih problema istjeran je iz Poljske… Sve što je taj napravio u Rijeci i u HNK Ivana pl. Zajca, velika je i neprocjenjiva šteta hrvatskoj kulturi. Ali mnogi to ovdje ne vide ili ne žele vidjeti, pa neka nam tako bude, barem do prve sjednice Gradskoga vijeća koje će o tome odlučivati – ako imaju muda!

 15. PS. Usporedba sa Šešeljom, odvratna je, baš je u duhu i stilu bosančerosa Ofrljića. Ne ću više komentirati, jer ovo više nema smisla!

 16. I u Rijeci prireden dernek s nacistickim simbolima uz quot;Ubij Srbina! U Rijeci se tako pred kazali tem, ciji je intendant Oliver Frljic danas organizirao dogadanje kojim je htio podariti glas ratnim iskustvima iz Oluje o kojima se u hrvatskoj javnosti rijetko govori, okupila grupa prosvjednika koja je neometano mahala zastavama s usta kim grbom.

 17. Dysone, tupsone jedan, kakva je to žvrljotina? Ili si pijan od alkohola ili od sredstva za čišćenje podnih pločica! Bljak!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here