Home Sport VIDEO: Rijeka pred velikim izazovom!

VIDEO: Rijeka pred velikim izazovom!

1070
0
foto: nk-rijeka.hr
mile-i-moi
foto: nk-rijeka.hr

Uoči prvog ovogodišnjeg derbija, kada na Kantridi u srijedu u 17 sati gostuje zagrebački Dinamo, na službenoj press konferenciji novinarima su se obratili pomoćni trener nogometaša Rijeke Vjekoslav Miletić te igrač Moises Lima Magalhaes.
– Sutra je utakmica s Dinamom, koja je nama, u ovom dugačkom prvenstvu bitna kao i bilo koja druga. Važni su nam bodovi jer i utakmica s Dinamo nosi jednak broj bodova kao i bilo koja druga. O Dinamu najbolje govore njihovi rezultati, a nama je čast da mi kao klub možemo biti dio derbija jer to znači da i mi kao klub imamo određenu veličinu kroz naše ambicije i rezultate. To će biti jedan veliki izazov pred nadam se popunjenom Kantridom i pred našim vjernim navijačima.
Miletić je pričao o motivima uoči utakmice s prvakom koji je uvijek velik.
– Sama pobjeda protiv Dinama može nam dati novi vjetar u leđa te može puno toga napraviti na polju samopouzdanja i sigurnosti. Iako moram naglasiti da svaka utakmica nosi svoje, te pobjeda protiv Dinama neće biti nikakva garancija da ćemo lako pobjediti i Split.
Za utakmicu sigurno ne konkuriraju Kvržić, Tomčak, Pokrivač, Zlomislić i Pušić zbog ozljeda, dok se nakon odrađene suspenzije u momčad vraća Krstanović. Neće biti ni Leona Benka koji je otputovao u Kina na završetak transfera u kineski Dalian.
– Bit će određenih prilagodbi jer se zna da je Benko imao veliki doprinos u našoj ekipi. Tu prazninu ćemo nadomjestiti kroz određene taktičke pomake. Ni jedan trener sigurno neće nikad biti zadovoljan da igrač takvog kalibra, koji je donio novu dimenziju u klub, napusti klub usred prvenstva. Odlazak Benka je na jedan način šok, ali šok ne mora nužno biti i loš. Šok može donijeti i nešto dobro. Drugi igrači će imati određenu minutažu više i oni mogu iskortisti ‘svojih pet minuta’. Tko god da uđe na poziciju Benka, može donijeti i daljnje pomake i daje nam mogućnost da ipak ostvarimo svoje ambicije.
Na presici je uoči svoj prvog derbija u bijelom dresu govorio i brazilac Moises.
– Veliko mi je zadovoljstvo razgovarati danas s Vama. Pred nama je velika utakmica jer igramo protiv aktualnog prvaka i lidera prvenstva. Bit će to teška utakmica, ali nama je jako važna. Pozivam i navijače da nas u što većem broju dođu podržati te da zajedno ostvarimo što bolje rezultate. Igrališta su bila nešto teža zbog lošeg vremena, ali u posljednje vrijeme su se travnjaci popravili i nešto bolje se moglo trenirat. Nakon odigrane tri utakmice u kratko vrijeme osjeća se mali umor, ali on prestaje čim počnemo razmišljati i sutrašnjoj utakmici.
– Za Dinamovog igrača Claytona sam samo čuo. Nisam ga upoznao, ali u ovakvim utakmica nema prevelike ljubavi između Brazilaca koju su na suprotnim stranama. Koncentriran sam na sebe – zaključio je Moises.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here