Home Vijesti Vremenska prognoza za četvrtak: Sunčano s postupnim naoblačenjem i mogućom kišom navečer

Vremenska prognoza za četvrtak: Sunčano s postupnim naoblačenjem i mogućom kišom navečer

148
0
433430775 1211195986520248 4416268593266035503 n
Foto: Marica Bratović/Fb Rijeka Danas Plus

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) objavio je prognozu za Hrvatsku za četvrtak, koja predviđa uglavnom sunčano vrijeme u prijepodnevnim satima, dok će se od sredine dana očekivati postupno jače naoblačenje sa sjeverozapada. Kasno popodne i navečer moguće su lokalne kiše, a ponegdje i grmljavina, posebno na zapadu unutrašnjosti i na sjevernom dijelu Jadrana.

Vremenska situacija na Jadranu

Na Jadranu se također očekuje uglavnom sunčano vrijeme u prijepodnevnim satima, dok će se sredinom dana i popodne pojačavati jugozapadni i zapadni vjetar. U večernjim satima moguća je promjena vjetra na sjeverozapadni, a podno Velebita može zapuhati bura.

Temperaturne prognoze

Najviša dnevna temperatura zraka očekuje se u rasponu od 16 do 21 Celzijev stupanj, uz manje oscilacije ovisno o području. U Gorskom kotaru, temperatura će biti stabilna, a moguće su minimalne jutarnje vrijednosti, posebno u ponedjeljak ujutro, koje bi mogle biti u blizini nule.

Prognoza za vikend

Prema meteogramu DHMZ-a, za područje Rijeke nisu predviđene značajnije padaline tijekom vikenda. Očekuje se blagi pad temperature, posebno u jutarnjim satima, ali niže vrijednosti ne bi trebale rezultirati minusima. Slično će biti i u Gorskom kotaru, gdje će temperatura ostati iznad nule, uz mogućnost minimalnih jutarnjih vrijednosti, naročito u ponedjeljak.

Zaključak

Iako je četvrtak predviđen kao uglavnom sunčan dan, valja biti pripremljen na postupno jače naoblačenje tijekom dana, posebno u popodnevnim satima kada su moguće lokalne kiše i grmljavina. Za vikend se očekuje stabilnije vrijeme s manjim oscilacijama temperature, što će pružiti ugodne uvjete za aktivnosti na otvorenom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here