Home Tehnologija WhatsApp dobiva i pozive?

WhatsApp dobiva i pozive?

2163
0

WhatsApp je uvjerljivo najpopularnija alternativa SMS-u današnjice, a kako se šuška u zadnje vrijeme, mogao bi postati i alternativa za pozive.

Jan Koum, direktor WhatsAppa, pred 2 mjeseca na MWC-u u Barceloni izjavio je kako bi WhatsApp mogao uskoro dobiti i podršku za glasovne pozive. Sudeći po zadnjim prijevodima same aplikacije, čini se kako je ova opcija vrlo blizu. U prijevodima su dijelovi koji se odnose na dolazne i odlazne pozive, kao i javljanje i poklapanje slušalice.

Podsjetimo, WhatsApp trenutno podržava slanje glasovnih poruka, slika i videa. Aplikacija koristi vrlo složene algoritme za sažimanje ovih materijala te nije za sumnjati kako će neki slični algoritmi biti korišteni i za glasovne pozive. Sad kad je Facebook vlasnik, sredstva sigurno nisu upitna, i ovako nešto bilo je i za očekivati. Za sada nemamo više informacija kakav će oblik usluge biti ponuđen. Radi li se samo o pozivima među korisnicima aplikacije ili će biti omogućeni i vanjski pozivi po nekom od sličnih principa na kojem radi konkurencija poput Skypa i Vibera, saznat ćemo uskoro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here