Home Food & Travel Zašto je za Riječane bolje provesti ljeto u Rijeci?

Zašto je za Riječane bolje provesti ljeto u Rijeci?

510
0
448792482 1169177804390455 1615532540666530832 n
Sablićevo

Provesti ljeto u Rijeci za njezine stanovnike može biti ne samo praktično, već i vrlo ispunjavajuće. Evo pet razloga zašto bi Riječani trebali ostati u svom gradu tijekom ljetnih mjeseci.

1. Bogata kulturna ponuda

Tijekom ljeta, Rijeka nudi niz manifestacija, festivala, koncerata i kazališnih predstava. Ljeto na Školjiću i Riječke ljetne noći samo su neki od događaja koji privlače i lokalne i strane posjetitelje. Rijeka i riječki prsten su već počeli svoj ljetni program kulturnih manifestacija: jučer smo tijekom dana pisali o Festivalu Porto Etno u Rijeci i Festivalu sira i palente u Dražicama. U susjednoj Opatiji ovo ljeto možemo očekivati niz stranih glazbenika u sklopu Festivala Opatija. Pojedine događaje ćemo najaviti i na našem VIBER kanalu.

2. Predivne plaže

Iako mnogi misle da je za prekrasne plaže potrebno otputovati na neki udaljeni otok, Rijeka i njezina okolica nude brojne čiste i uređene plaže. Plaža Ploče i Plaža Kantrida savršene su za obitelji, dok su manje poznate plaže idealne za one koji traže mir.

3. Priroda i rekreacija

Riječki okoliš pruža brojne mogućnosti za aktivan odmor. Učka i Risnjak te obližnji parkovi prirode pružaju mogućnosti za planinarenje, biciklizam i uživanje u prirodnim ljepotama. Rječina i njezina šetnica idealne su za ugodne šetnje i piknike.

View this post on Instagram

A post shared by Rijeka Danas (@rijekadanas)

4. Manje stresa i troškova

Provođenjem ljeta kod kuće, Riječani izbjegavaju stres povezan s putovanjima – gužve na cestama, čekanja na aerodromima i dodatne troškove smještaja. Ostankom u Rijeci mogu se fokusirati na opuštanje i uživanje bez nepotrebnog stresa i financijskog opterećenja.

5. Ljeto u Rijeci otvara mogućnosti za jednodnevne izlete

Rijeka je savršeno smještena za jednodnevne izlete. U blizini su prekrasni otoci Krk i Cres, gradovi poput Opatije i Lovrana te prekrasni Nacionalni park Plitvička jezera. Sve ove destinacije dostupne su bez potrebe za dugim putovanjima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here