Home Food & Travel 10 najljepših plaža Kvarnera: Skriveni dragulji sjevernog Jadrana

10 najljepših plaža Kvarnera: Skriveni dragulji sjevernog Jadrana

493
0
moscenicka draga
moscenicka draga

Kvarner je poznat je po svojim predivnim plažama koje privlače turiste iz cijelog svijeta. Ovdje donosimo popis deset najljepših plaža Kvarnera koje jednostavno morate posjetiti.

1. Plaža Vela, Baška

Jedna od najpoznatijih plaža na Kvarneru, Vela plaža u Baškoj na otoku Krku, proteže se na 1,8 km. S kristalno čistim morem i finim šljunkom, idealna je za obitelji i ljubitelje sportova na vodi.

2. Plaža Kantrida (Morski prasac), Rijeka

Plaža Kantrida, jedna je od omiljenih plaža među Riječanima. Smještena je u blizini sportskog kompleksa Kantrida i nudi prekrasan pogled na more te čistu vodu idealnu za kupanje.

3. Plaža Oprna, Stara Baška, Krk

Smještena u malenom mjestu Stara Baška, ova plaža pruža mir i privatnost. Ovdje možete uživati u prekrasnom krajoliku i čistom moru, daleko od gužve.

Pratite vijesti iz Rijeke i Kvarnera na našem Viber kanalu.

View this post on Instagram

A post shared by @paolobarbazza0912

4. Rajska plaža, Lopar, Rab

Lopar je poznat po svojim pješčanim plažama, a Rajska plaža je najpoznatija među njima. Idealna za obitelji s malom djecom zbog plitkog mora i toplog pijeska. Rajska plaža je ovih dana bila domaćin Festivala skulptura u pijesku.

5. Pješčana plaža Čikat, Lošinj

Plaža Čikat na Lošinju okružena je borovom šumom koja pruža hladovinu i svježinu. Ova plaža je savršena za one koji traže opuštanje u prirodnom okruženju.

6. Plaža Sablićevo, Rijeka

Plaža Sablićevo, smještena u istočnom dijelu Rijeke, jedna je od najstarijih i najljepših riječkih plaža. Poznata po svom šljunku i čistom moru, Sablićevo je idealno mjesto za opuštanje i uživanje u suncu.

View this post on Instagram

A post shared by Rijeka Danas (@rijekadanas)

7. Poli Mora, Selce

Poli Mora u Selcu je prostrana plaža s plavom zastavom, što jamči čistoću mora i okoliša. S brojnim sadržajima, savršena je za obitelji i ljubitelje vodenih sportova.

8. Plaža Klančac, Brseč

Skrivena između stijena, plaža Klančac u Brseču nudi mir i intimu. Ova mala šljunčana plaža pruža nevjerojatan pogled na more i idealna je za one koji traže bijeg od masovnog turizma.

9. Plaža Mošćenička Draga

Plaža u Mošćeničkoj Dragi jedna je od najljepših šljunčanih plaža na Kvarneru. Smještena u malenom slikovitom mjestu, nudi čisto more, hladovinu borova i sve potrebne sadržaje za ugodan boravak.

10. Plaža sv. Ivan, Cres

Plaža sv. Ivan, smještena ispod Lubenica na otoku Cresu, jedna je od najljepših plaža u Hrvatskoj. Ova skrivena šljunčana plaža poznata je po kristalno čistom moru i netaknutoj prirodi, što je čini savršenim mjestom za bijeg od svakodnevice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here