Home Biznis Cijene nekretnina na području Rijeke i dalje ne padaju

Cijene nekretnina na području Rijeke i dalje ne padaju

548
0

Kao što smo već pisali pred nekoliko mjeseci cijene nekretnina na riječkom području ne padaju. Što se tiče novogradnji na cijelom području Rijeke i okolice ima cca 300 neprodanih stanova što na grad ove veličine nije značajna brojka. Stanovi koji su neprodani uglavnom su tek u izgradnji i još nemaju potrebnu dokumentaciju.

Po novom zakonu o gradnji koji se primjenjuje od prošle godine, da bi se mogao ishodovati vlasnički list, zgrada mora imati uporabnu dozvolu što je prouzročilo probleme kod investitora, jer bez navedene dokumentacije stanovi se ne mogu prodavati.

Veći broj investitora u pripremi ima građevinske terene, ali ne želi graditi, čekaju bolja vremena i više cijene. Veoma lako bi se moglo dogoditi da se ostvare predviđanja nekih investitora o ponovnom divljanju cijena nekretnina na tržištu. Poučeni iskustvom iz predhodnih godina zbog zastoja u izgradnji može se dogoditi veliki nedostatak nekretnina na tržištu što će dovesti do rasta cijena.

Kada su u pitanju stare nekretnine 95% prodavatelja ne prodaje zbog potrebe, a onaj manji postotak kojima je „hitno“ uvijek postoji bila kriza ili ne.

Na tržištu uglavnom padaju cijene nekretnina koje su precjenjene, njihova bi cijena morala pasti neovisno o situaciji na tržištu.

Što se tiče kupaca, jedan dio se ponovo okrenuo kreditima iz Austrije, kao prije desetak godina, neki su poslušali analitičare koji kažu“da je idealno vrijeme za kupnju nekretnina, bilo za rješavanje stambenog pitanja, bilo kao investicija“, a ostali su neodlučni.

Nadam se da će ova analiza tržišta pomoći u odluci potencijalnim kupcima. sobol nekretnine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here