Mozaik

FOTO: Rijeka ‘zagrlila’ Picnic

FOTO: Rijeka ‘zagrlila’ Picnic

Riječki vikend, među brojnim ostalim događanjima, svakako je obilježio Picnic, festival craft piva i roštilja koji je svoje prvo izdanje doživio u parku Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka – Guvernerove palače, a u organziaciji tvrtke “Beercoin” iz Rijeke te produkciji riječkog “Boom Bara”.

Već je prvi dan festivala pokazao koliko su Riječani željni događanja na otvorenom, kao i ponešto drugačijih eventa, a odaziv posjetitelja je iznenadio i same pivare. Podsjetimo, predstavilo se 12 pivovara koje su nudile svoja craft piva, od kojih su neka i premijerno predstavljena u Rijeci, a gastro ponudu ponudili su Bar Bar, Nino’s i McCain. Veliki redovi ispred svih štandova i dupke ispunjen prostor parka pokazali su da je Rijeka odmah “zagrlila” svoj novi event te dokazali da je craft pivo itekako uzlazni trend, a time i manifestacije koje ga promoviraju. Da pozitivna atmosfera bude i glazbeno ispunjena pobrinuli su se DJ Alen Tibljaš i Two Stupid Dogs, a zalihe ića i pića topile su se iz minute u minutu. Kasni noćni sati označili su kraj prvog dana festivala, a pivari i gastro majstori dobili su, umjesto odmora, zadatak da obnove zalihe kako bi spremni dočekali drugi dan festivala.

Organizator je za drugi dan pripremio i pojačanu gastro ponudu te se potrudio da doista ne bude gladnih ni žednih, a subotnja je večer obilježena velikom posjetom i odličnom zabavom. Kao i prvog dana festivala, Picnic je okupio brojnu publiku različitih generacija i svatko je uživao na svoj način, djeca u igri uz sladoled, odrasli uz bogatu ponudu festivala, a svi zajedno u zabavnom programu kojeg su svojim nastupima obilježili Coffee Shop Acoustic te glazbene zvijezde festivala – grupa Vatra. Inspiriran publikom, prostorom i prigodom, Ivan Dečak je vodio svoj band i publiku kroz presjek bogate karijere te se nastup Vatre izvrsno uklopio u Picnic kao “točka na i” cijelog eventa.

Specifičnost Picnic-a je svakako bila nevjerojatna pozitivna energija koja se sjajno uklopila u predivan prostor parka i koja je spojila generacije potvrdivši da je, citiramo jednu posjetiteljicu, “Rijeka doista poseban grad, u kojem roditelji i djeca idu zajedno na utakmice, zajedno posjećuju koncerte, sviraju “zračne gitare” i pjevaju zajedno…”. A danas je takvih sredina doista malo.

Prvo izdanje Picnica tako je obilježilo topli riječki vikend i ako mu oprostimo za neke “sitne početničke greškice” zasigurno možemo reći da se već sada veselimo novom izdanju ove manifestacije. Jer, kako se iščitalo ovog vikenda – Rijeka i Picnic se vole javno.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Riječkih obrtnici osigurali donaciju za dalje liječenje Maura Baraka

spApril 26, 2019

Predstavljanje romana ‘Riječki morski pas’ Szabolcsa Benedeka

spApril 25, 2019

Valamar objavio natječaj besplatnog ljetovanja za potrebitu djecu

spApril 24, 2019

Premijera talijanske drame: Crnohumorni ‘Effetto farfala/Efekt leptira’

spApril 24, 2019

Svjetski poznati DJ Darius Syorossian premijerno dolazi u Rijeku na Student Day Festival

spApril 24, 2019

Humanitarni koncert skupio 21.400 kuna za radnike 3.maja

spApril 24, 2019

Ovo će vas razonoditi!

spApril 23, 2019

Škoda u Rijeci snimila spot o sigurnosti biciklista, morate ga pogledati!

spApril 20, 2019

Salma Hayek i Samuel L. Jackson dolaze u Rijeku?

spApril 19, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.