Mozaik

Uspjeh riječkih pjesnika Marchig i Scotti na XI. Rešetarskom proljeću

Uspjeh riječkih pjesnika Marchig i Scotti na XI. Rešetarskom proljeću

Riječki pjesnici, pripadnici Talijanske manjine, Laura Marchig i Giacomo Scotti, sudjelovali su ovu subotu na tradicionalni Rešetarski susret pjesnika koji je održan u sklopu XI. rešetarskog proljeća.
Manifestacija, koju organizira Kulturno likovno društvo Rešetari, bila je ove godine posvećena talijanskoj manjini koja živi u Hrvatskoj ali i pjesničkoj riječi svih ostalih nacionalnih manjina. Zahvaljujući potpori ovogodišnjeg pokrovitelja manifestacije, dopredsjedniku hrvatskog Sabora i predsjedniku Talijanske Unije, gospodinu Furiu Radinu, ove su se godine u Rešetarima, predstavili, osim riječkih pjesnika, i mješoviti zbor Zajednice Talijana Momijan.
U popodnevnim satima u prostorijama KDL Rešetari, otvorena je retrospektivna izložba nagrađivanih likovnih radova na natječaju „Istria Nobilissima“. O izložbi,u kojoj su uvrštena i neka antologijska djela likovnih umjetnika Talijanske manjine kao na premijer „Harlekin“ Romola Venuccia, ili djela Maura Sipanova, Bruna Paladina, Quintina Bassania, Fulvia Juričića, Darie Vlahov i drugi, govorila je Laura Marchig, dok je izložbu otvorio potpredsjednik hrvatskog Sabora i predsjednik Talijanske Unije Furio Radin. Na otvorenju su bili prisutni načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga, te predsjednik KDL Rešetari, Ivan De Villa. Mješoviti zbor iz Momijana pod vodstvom maestre Lore Pavletić, tom je prigodom izveo nekoliko talijanskih pjesama. Stihovi Laure Marchig i GiacomaScottia uvršteni su ove godine u pjesničku antologiju XI rešetarskih večeri.
Organizator, Književno-likovno društvo Rešetari, okupilo je ove godine reprezentativne pjesnike, pripadnike nacionalnih manjina koji su zajedno sa pjesnicima iz Rešetara, recitirali svoje pjesme na večernjem, središnjem programu ovogodišnjeg susreta pjesnika na kojem su se predstavili i mješoviti zbor Momijana i mješoviti Zbor Općine Rešetari.
Općinski načelnik Zlatko Aga organizirao je tradicionalni prijem za pjesnike, organizatora i njegove goste.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Vanzemaljci na Kvarneru?

spJanuary 15, 2019

Urban&4 ovog petka u riječkom Pogonu kulture!

spJanuary 14, 2019

Stiže najveselije doba godine – Karneval u Opatiji donosi sedam tjedana vladavine maškara

spJanuary 14, 2019

Najslavniji ljubavni par po prvi put u povijesti na riječkoj opernoj sceni!

spJanuary 11, 2019

Riječki Erazmus traži nove članove!

spJanuary 11, 2019

Stiže nam peto godišnje doba – Riječki karneval

spJanuary 9, 2019

Rodila Ana Jelušić Black!

spJanuary 8, 2019

Rijeka prva na Kvarneru porastu turističkog prometa

spJanuary 8, 2019

Lisica na Kozali

spJanuary 5, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.