Mozaik

Uspjeh riječkih pjesnika Marchig i Scotti na XI. Rešetarskom proljeću

Uspjeh riječkih pjesnika Marchig i Scotti na XI. Rešetarskom proljeću

Riječki pjesnici, pripadnici Talijanske manjine, Laura Marchig i Giacomo Scotti, sudjelovali su ovu subotu na tradicionalni Rešetarski susret pjesnika koji je održan u sklopu XI. rešetarskog proljeća.
Manifestacija, koju organizira Kulturno likovno društvo Rešetari, bila je ove godine posvećena talijanskoj manjini koja živi u Hrvatskoj ali i pjesničkoj riječi svih ostalih nacionalnih manjina. Zahvaljujući potpori ovogodišnjeg pokrovitelja manifestacije, dopredsjedniku hrvatskog Sabora i predsjedniku Talijanske Unije, gospodinu Furiu Radinu, ove su se godine u Rešetarima, predstavili, osim riječkih pjesnika, i mješoviti zbor Zajednice Talijana Momijan.
U popodnevnim satima u prostorijama KDL Rešetari, otvorena je retrospektivna izložba nagrađivanih likovnih radova na natječaju „Istria Nobilissima“. O izložbi,u kojoj su uvrštena i neka antologijska djela likovnih umjetnika Talijanske manjine kao na premijer „Harlekin“ Romola Venuccia, ili djela Maura Sipanova, Bruna Paladina, Quintina Bassania, Fulvia Juričića, Darie Vlahov i drugi, govorila je Laura Marchig, dok je izložbu otvorio potpredsjednik hrvatskog Sabora i predsjednik Talijanske Unije Furio Radin. Na otvorenju su bili prisutni načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga, te predsjednik KDL Rešetari, Ivan De Villa. Mješoviti zbor iz Momijana pod vodstvom maestre Lore Pavletić, tom je prigodom izveo nekoliko talijanskih pjesama. Stihovi Laure Marchig i GiacomaScottia uvršteni su ove godine u pjesničku antologiju XI rešetarskih večeri.
Organizator, Književno-likovno društvo Rešetari, okupilo je ove godine reprezentativne pjesnike, pripadnike nacionalnih manjina koji su zajedno sa pjesnicima iz Rešetara, recitirali svoje pjesme na večernjem, središnjem programu ovogodišnjeg susreta pjesnika na kojem su se predstavili i mješoviti zbor Momijana i mješoviti Zbor Općine Rešetari.
Općinski načelnik Zlatko Aga organizirao je tradicionalni prijem za pjesnike, organizatora i njegove goste.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Nizom radionica nastavljaju se Dani darovitih učenika

spMarch 21, 2019

FOTO: ‘I zvijezde štucaju’ – predstava o gradu koji je oduvijek prihvaćao razlike

spMarch 20, 2019

(VIDEO)”Rijeka sreće” na Molo longu: Lampionima do glazbala za djecu sa sindromom Down

spMarch 20, 2019

Rijeka sreće – lampionima do glazbala

spMarch 18, 2019

Znanstveni skup 300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom

spMarch 18, 2019

Trgovačka i tekstilna škola u Rijeci najbolja u kategoriji Videorad!

spMarch 15, 2019

Pituri nemaju sjećanja: Punokrvna komedija nobelovca Darija Foa (FOTO)

spMarch 15, 2019

Riječki NORD na istočno-europskoj turneji

spMarch 15, 2019

Matko Jelavić Obersnela optužio da ga je raspizdio, ovaj mu nije ostao dužan!

spMarch 14, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.