Home Tehnologija Jeftiniji Phenomi X3

Jeftiniji Phenomi X3

1232
0

AMD-ovi pokušaji da uzmu Intelu dio tržišta se nastavljaju u kamikaze stilu, pa je tako nakon nedavnog pojeftinjenja, sada opet srezana cijena Phenoma X3. Radi se o trojezgrenim procesorima iz AMD-a za koje kritičari tvrde da su namjerno okljaštreni četverojezgreni Phenomi koji služe AMD-u da bi se imao s čime nadmetati s Intelom u donjoj procesorskoj klasi.

Kako bilo, cijena modela Phenom X3 8450 je pala na svega 104 dolara sa 125 dolara, modela 8650 je 119 dolara – ranije 145 dolara, 8750 je 129 dolara, a bio je 175 dolara, dok je famozni Black Edition X3 8750 s otključanim množiteljem i namijenjen overclockerima svega 134 dolara. Sve cijene vrijede za SAD, naravno.

Iako su cijene izuzetno niske, problem ostaje da se Phenomi loše overclockiraju (u odnosu na procesore Core 2 Duo), dosta se griju, a performanse im nisu bolje od Intelovih procesora. Tim je čudnija verzija Black Edition modela 8750 namijenjena “entuzijastima”, odnosno žestokim overclockerima ili igračima koji obično cijenu procesora stavljaju tek u daleki drugi plan, a performanse u prvi, pa im niska cijena procesora koji nije pogodan za overclockiranje zapravo ništa ne znači.

Vidjet ćemo početkom iduće godine da li su ova rezanja cijena povećala AMD-ov udio na tržištu procesora. (Bug.hr)

Previous articleRiječke snage otvaraju novu sezonu u Stereo Dvorani
Next articlePredstavljen Tuborg Green Fest u Rijeci

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here