Biznis

Komadina primio delegaciju kineskih gospodarstvenika

Komadina primio delegaciju kineskih gospodarstvenika

U sjedištu Primorsko-goranske županije župan Zlatko Komadina sa suradnicima održao je radni sastanak s direktorom Kineske međunarodne gospodarske komore za privatni sektor (CICCPS) Sun Yanjunom te čelnicima tvrtke Huzhou Mingshuo Optoelectronic Technology Co., Ltd iz Beijinga koje je predvodio predsjednik kompanije Feng Weidong.

Kineska međunarodna gospodarska komora za privatni sektor, podržana od kineske vlade, državnog vijeća i ministarstva nadležnog za civilne poslove okuplja oko 5 milijuna poduzetnika, a nastoji pomoći   uspostavi buduće suradnje između hrvatskih i kineskih poduzetnika.

Tvrtka  Huzhou Mingshuo Optoelectronic Technology Co., Ltd iz Beijinga pruža rješenja na području rasvjete i interes pokazuje za ulaganje u poboljšanje javne rasvjete na području Primorsko-goranske županije.

Župan Komadina naglasio je da su gosti iz Kine pokazali interes za naš kraj zahvaljujući i već tradicionalnoj suradnji s kineskom Pokrajinom Liaoning, što se u Kini izuzetno cijeni.
Gostima je predstavio poslovnu zonu i mogućnost da se kineski partneri pozicioniraju u ovoj regiji kao na vratima Europe, što Primorsko-goranska županija, smještena na sjevernom Jadranu i jest.

„Današnji razgovor pokazao je da smo potpuno u pravu što smo odlučili našu regiju transformirati u  smjeru pametne tehnologije, pametnih gradova, jer svi ozbiljni investitori koji dolaze u Europu i na našem području i među našim tvrtkama, traže partnere za suradnju i ulazak na europsko tržište a itekako su prisutni upravo u modernim tehnologijama. Transformacija u pametnu regiju pravi je put jer ćemo kao regija i kao gradovi biti itekako interesantni partnerima, u ovom slučaju kineskim“ istaknuo je ravnatelj Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije Vedran Kružić.

Na sastanku su gostima predstavljeni investicijski potencijali poslovne zone, ponuđeni najrazvijeniji sektori da u njima pokušaju pronaći partnere za  „joint venture“ koji bi trebao biti jedan od prvih koraka dolaska kineske kompanije na ovo područje. Predstavljen im je i prvi Nacionalni centar kompetencije osnovan u primorsko-goranskoj županiji upravo za područje pametnih gradova,a također i zanimljiv projekt koji će se realizirati na Sveučilištu a to je nova Inovacijska arena. Kineski poduzetnici mogu biti partneri u ovom projektu.

Midas

View Comments (1)

1 Comment

  1. NE kinezi

    April 26, 2019 at 08:25

    … nemoze kinezi ovde jer nisu drzava clanica NATO!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biznis

More in Biznis

Kreće nova brzobrodska linija Rijeka – Zadar!

spMay 22, 2019

Direktor 3. maja: S Kinezima otvoreni inženjerski razgovori

spMay 21, 2019

Za terminal u Rijeci zainteresirani Kinezi koji grade Pelješki most

spMay 18, 2019

Pale cijene goriva

spMay 14, 2019

Uljanik u stečaju!

spMay 13, 2019

Stiže“Maersk Hamburg” najveći kontejneraš u povijesti riječke luke

spMay 10, 2019

Dovršetak LNG terminala početkom 2021. godine

spMay 8, 2019

Pojeftinilo gorivo!

spMay 7, 2019

Udruženje obrtnika Rijeka uručilo novčane nagrade najboljim učenicima osam strukovnih škola

spMay 6, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.