Vijesti

Imenovano 6 novih članova kulturnih vijeća, Odbor za kulturu spriječio moguć sukob interesa u kulturnom vijeću za dramsku umjetnost, ples i pokret

Imenovano 6 novih članova kulturnih vijeća, Odbor za kulturu spriječio moguć sukob interesa u kulturnom vijeću za dramsku umjetnost, ples i pokret

Gradsko vijeće potvrdilo je na današnjoj sjednici šest novih članova kulturnih vijeća Grada Rijeke, koji su zamijenili dosadašnje članove.

Za člana Kulturnog vijeća za audiovizualnu djelatnost Grada Rijeke imenovan je Boris Ružić, za novu članicu Kulturnog vijeća za dramsku umjetnost, ples i pokret Grada Rijeke izabrana je Agata Junika, za članicu Kulturnog vijeća za glazbenu djelatnost Grada Rijeke imenuje se Danijela Bauk. Za članove Kulturnog vijeća za muzejsku djelatnost i likovnu umjetnost Grada Rijeke imenovane su Vilma Bartolić, Jolanda Todorović i Damir Božić. 

Zanimljivo je da je u prvotnom prijedlogu gradonačelnika za članicu Kulturnog vijeća za dramsku umjetnost, ples i pokret predložena Maša Kolar ali je sjednici Odbora za kulturu održanoj prošlog petka ustanovljeno da bi u tom slučaju čak dva od tri člana kulturnog vijeća dolazilo iz HNK Ivan Zajc.

Prema riječima predsjednika Odbora Zvonimira Peranića to bi ih dovelo u sukob interesa prilikom odlučivanja o programima kazališta, a ne bi se mogli izuzeti od glasanja budući da bi tada u vijeću ostao samo jedan član. Očito da je takva argumentacija presudila da je od gradonačelnika u međuvremenu pristigao novi prijedlog kojeg je Gradsko vijeće i usvojilo.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Jedna osoba poginula, dvije ozlijeđene u prometnoj nesreći na Zametu

spMay 23, 2019

Dvije osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći na cesti Vežica – Orehovica

spMay 22, 2019

Opsadno stanje u centru, dio maturanata se ‘proslavio’ ustaškim pjesmama

spMay 22, 2019

Lista za Rijeku predstavila mjere za ljepši i sigurniji grad

spMay 21, 2019

Kamion izgorio kod Drage

spMay 21, 2019

17-godišnjak jurio centrom, bježao policiji pa izazvao prometnu nesreću

spMay 20, 2019

Lančani sudar na autocesti A6 u pravcu Rijeke

spMay 20, 2019

Spitzenkandidat socijaldemokrata posjetio Rijeku

spMay 19, 2019

Politico: HDZ 5, SDP 3, ŽZ 1, Amst 1, Most 1

spMay 19, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.