Home Vijesti Imenovano 6 novih članova kulturnih vijeća, Odbor za kulturu spriječio moguć sukob...

Imenovano 6 novih članova kulturnih vijeća, Odbor za kulturu spriječio moguć sukob interesa u kulturnom vijeću za dramsku umjetnost, ples i pokret

548
0

Gradsko vijeće potvrdilo je na današnjoj sjednici šest novih članova kulturnih vijeća Grada Rijeke, koji su zamijenili dosadašnje članove.

Za člana Kulturnog vijeća za audiovizualnu djelatnost Grada Rijeke imenovan je Boris Ružić, za novu članicu Kulturnog vijeća za dramsku umjetnost, ples i pokret Grada Rijeke izabrana je Agata Junika, za članicu Kulturnog vijeća za glazbenu djelatnost Grada Rijeke imenuje se Danijela Bauk. Za članove Kulturnog vijeća za muzejsku djelatnost i likovnu umjetnost Grada Rijeke imenovane su Vilma Bartolić, Jolanda Todorović i Damir Božić. 

Zanimljivo je da je u prvotnom prijedlogu gradonačelnika za članicu Kulturnog vijeća za dramsku umjetnost, ples i pokret predložena Maša Kolar ali je sjednici Odbora za kulturu održanoj prošlog petka ustanovljeno da bi u tom slučaju čak dva od tri člana kulturnog vijeća dolazilo iz HNK Ivan Zajc.

Prema riječima predsjednika Odbora Zvonimira Peranića to bi ih dovelo u sukob interesa prilikom odlučivanja o programima kazališta, a ne bi se mogli izuzeti od glasanja budući da bi tada u vijeću ostao samo jedan član. Očito da je takva argumentacija presudila da je od gradonačelnika u međuvremenu pristigao novi prijedlog kojeg je Gradsko vijeće i usvojilo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here