Home Vijesti Miletić (RI): Poskupljenje vode u Rijeci kao poskupljenje nafte u Kuvajtu

Miletić (RI): Poskupljenje vode u Rijeci kao poskupljenje nafte u Kuvajtu

1209
0

This image has an empty alt attribute; its file name is Predrag-Miletić600.jpg

Predrag Miletić (Lista za Rijeku) kazao je na današnjem aktualnom satu Gradskog vijeća kako je poskupljenjem vode račun prosječne obitelji za 13% odnosno dvadesetak kuna veći, te pitao gradonačelnika je li ta mjera bila potrebna.

Gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da Vodovod i kanalizacija ne bi podnijeli prijedlog za poskupljenje niti bi prijedlog bio prihvaćen da to nije bilo nužno. Obersnel je povezao tematiku s poskupljenjem električne energije ističući kako je na području PGŽ-a, KD ViK najveći potrošač električne energije, budući da više od pola godine građani koriste vodu s izvora Zvir iz kojeg se voda pumpama treba dizati na veću nadmorsku visinu. Gradonačelnik je naveo kako je prošlogodišnji natječaj za isporučivanje električne energije KD ViK-a rezultirao s dvostruko većim ponuđenim iznosima nego što su bili u ranijim ugovorima, što ilustrira problem te dodao kako je pred ovim poduzećem ogroman investicijski zahvat vrijedan 1.7 milijardi kuna, koji će izgradnjom novih 200 kilometara kanalizacije i 100 kilometara vodovodnih ogranaka povećati materijalne troškove na održavanju mreže. Obersnel je kazao kako se poskupljenja vode događaju u svim gradovima koji su pred velikim investicijskim ciklusima, navodeći kako su cijene vode riječkog ViK-a u sredini tablice uspoređujući ih s cijenama drugih poduzeća koji obavljaju istu djelatnost.

Predrag Miletić naveo je kako se cijena vode u Opatiji smanjuje, premda je riječ o gradu siromašnom izvorištima, u odnosu na Rijeku koja je bogata vodom, a cijenu diže.
– To je kao da u Kuvajtu i Bahreinu raste cijena nafte, zaključio je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here