Home Sport Radmana i Budicina čekaju novi ugovori

Radmana i Budicina čekaju novi ugovori

1174
0

Direktor riječkog prvoligaša Mario Rubeša teško je primio kritike na račun klupske operative koja već mjesecima ne uspijeva produžiti ugovore s braničem Faustom Budicinom i vratarom Velimirom Radmanom. Riječ je o dvojici igrača s najviše nastupa prošle jeseni kojima idućeg ljeta ističu važeće ugovorne obveze. U klubu su svjesni te činjenice započeli pregovore oko novih ugovora puno prije kraja prvog dijela sezone, no od svega se još nije izrodilo ništa konkretno. Budući da igračima u principu odgovara patna situacija u pregovorima jasno je da na Kantridi polako ali sigurno gube manevarski prostor za zaštitu klupskih interesa. Sportskih i financijskih. Naime, suvišno je napominjati da će Radman i Budicin na ljeto bez obeštećenja moći promijeniti sredinu ako dočekaju kraj proljetnog dijela sezona bez novih ugovora.
– Moram prvo naglasiti da su i Radmanu i Budicinu ponuđeni korektni i konkretni uvjeti za produljenje ugovora. S Budicinom smo o novom ugovoru počeli razgovarati još prošloga ljeta, a s Radmanom tijekom jesenskog dijela sezone. Mi smo sa svoje strane učinili maksimum, ponudili smo im jako dobre uvjete, obojicu čekaju novi ugovori u klubu što će vjerujem i potpisati do božićnih blagdana – govori Rubeša i uvjerava kako je nakon posljednje runde pregovora s Budicinom stekao dojam da je sve dogovoreno.
– Budicin je sam rekao da su uvjeti jako korektni – naglasio je Rubeša.
Budući da unatoč postignutom dogovoru ugovor nije potpisan očito je da pouzdani branič kalkulira, te riječku ponudu pretpostavlja nekoj drugoj koja bi mogla uslijediti tijekom idućeg prijelaznog roka.
– Pretpostavljam da je tako, ali unatoč tome vjerujem da će uskoro potpisati. Što se Radmana tiče i njemu smo isto tako ponudili poboljšani ugovor u odnosu na postojeće. I u njegovu slučaju klub je napravio maksimum i ponudio mu jako dobre uvjete – dodao je Rubeša.
Igrači ne zvuče baš tako oduševljeno uvjetima koje im »Rijeka« nudi za produžetak suradnje, što znači da ne treba isključiti mogućnost da se cijela ova priča ne završi »happy endom« u predviđenom roku. Stoga se postavlja pitanje kako će »Rijeka« postupiti ako Radman i Budicin počnu zimske pripreme bez novih ugovora?
– Nismo još razmišljali o takvoj mogućnosti. Vjerujem da će do Božića sve biti riješeno na obostrano zadovoljstvo – zaključujue Rubeša. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here