Home Vijesti Rudan objavila izvještaj s liječenja: ‘Ostala sam bez komada jetre i slušala...

Rudan objavila izvještaj s liječenja: ‘Ostala sam bez komada jetre i slušala kako se u daljini deru neki Hrvati…’

190
1

Književnica Vedrana Rudan nedavno je na svom blogu otkrila da joj je dijagnosticiran rak, te da prestaje pisati kako bi se posvetila liječenju. Rudan je u srijedu na svojoj službenoj Facebook stranici objavila izvještaj s liječenja.

– Ajmo redom. Moj je rak jebeno rijedak, zove se rak žučnih kanalića, čini mi se. Nisam pročitala ni otpusno pismo ni tip ni internetske prognoze. Doduše, negdje sam naletjela da od prvih simptoma do smrti imaš čak tri mjeseca da prevariš muža, razbaštiniš djecu ili ljubavnika pošalješ u kurac. I nije neki rok. Samo 5% sretnika može se operirati. Ta sam. Najprije sam otišla u Svetu Nedjelju u Radiochirurgiju da mi rak spale prije operacije. Spalili su mi rak i džep jer nisam “ušla u kvotu”. Naime, država ima sporazum s tom ustanovom po kome određeni broj Hrvatica i Hrvata ulazi u ‘kvotu‘. Ostali ili crknu od raka ili im u pomoć uskoče prijatelji.

Hvala prijatelji! Naravno da su povlašteni građani ove zemlje u “kvoti” i prije nego što dobiju rak, ali to znamo. Ja sam čak doznala i ime lika koji me prekrižio iako taj podatak nisam tražila. Na neki sam način počašćena što nisam dio lopovske ekipe kojoj ni rak ništa ne može. Tu nikako ne mislim na mnoge bolesne koji su ipak uskočili iako nisu hadezeovski gadovi – napisala je na svojem Facebooku Vedrana Rudan.

Za liječnike samo riječi hvale

Nakon prvog zahvata u Radiochirurgiji odlazi u bolnicu Merkur za čije liječnike, medicinske sestre i tehničare te ostale zaposlenike ima samo riječi hvale i kaže kako ondje rade nadljudi.

– Ljudima presađuju organe, iz mrtvih dižu mrtve koji kasnije idu u teretane, ali im vrlo rijetko, na Međunarodni dan transplantacije primjerice, netko turne krušku pod njušku da bi nešto kratko, ukratko, čim kraće, minute su skupe, za medije govorili o svom poslu.

Koji je to osjećaj ležati u Merkuru u bolnici u kojoj je te noći Stipe Jadrijević, namjerno mu neću nabrajati titule jer ne pati od toga, sa svojom ekipom jednom čovjeku presadio zaboravila sam koliko organa. Ležala sam u krevetu, operirana, ostala sam bez komada jetre i još nekih komada i slušala kako se u daljini deru neki Hrvati. Slavili su pobjedu Dinama koji je nešto osvojio.

Jebote! Što mi slavimo. ŠTO MI SLAVIMO? NA KOJU TEMU SVRŠAVAMO? U Merkuru nadljudi u savršenoj tišini čine čuda koja jedva da možemo razumjeti, čuda koja su i u svjetskim relacijama čuda, a razuzdana gomila na čelu s retardiranim političarima slavi rad dlakavih nogu – napisala je Rudan.

1 COMMENT

 1. A kako to da si šla va Zagreb na “spaljivanje i rezanje”?
  Ča to nisi v Rike storila?
  Sad ti je Zagreb dobar!
  Puno nas običnih Hrvata i Primoraca smo to v Rike napravili.
  A zač nisi tekla tamo na ušće Save pa tamo to obavila kod svojih prijatelja kod kih si
  tekla se cepit aš va Hrvatske “tega još ni bilo”?
  Nadam se da ćeš se zlečit i neka ti dragi Bog pomogne i da još puno puno let moreš gledat naše KOCKICE i slušat naše vatrene navijače i našega Dalića.
  Isto tako neka te svako jutro glasno i ponosno zbudi zvon naše Trsatske crkve i da ti na znanje da je još jedan dan pred tobom.
  Sretno!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here