Home Vijesti U srijedu snijeg i kvarnerskim otocima!

U srijedu snijeg i kvarnerskim otocima!

1101
0

Kiša će u srijedu već prijepodne zahvatiti cijelu obalu, ubrzo se proširiti i na unutrašnjost Dalmacije, a poslijepodne će nerijetko biti jaka i obilna. Na otocima srednjeg Jadrana očekuje se do kraja dana pedesetak litara kiše po četvornom metru, a tijekom četvrtka skupit će se još toliko, prenosi index.hr.

U većem dijelu Dalmacije puhat će i jačati jugo i oštro, samo na sjeveru olujna bura. I na sjevernom Jadranu škura bura koja će već u srijedu u Istru i Podvelebitsko primorje donijeti mokar snijeg, a susnježice će sredinom dana prolazno biti i na kvarnerskim otocima. Oborine će i na sjevernom Jadranu biti jake i obilne, tijekom srijede će pasti 20 do 30 litara po četvornom metru, a u četvrtak još dvadesetak.

U kopnenu Hrvatsku oborine ovoga puta stižu s juga. U prvom dijelu srijede snijeg će početi padati u Lici i Gorskom kotaru, sredinom dana zahvatit će karlovačko i sisačko područje, a u srijedu popodne cijelu sjeverozapadnu Hrvatsku i zapadnu Slavoniju.

U početku će snijeg biti mokar, no brzo nakon početka padanja u većini će se krajeva početi stvarati snježni pokrivač. Zapuhat će umjeren sjeverac, temperatura oko nule, hladno!

20-ak centimetara u gorju

Pravi zimski uvjeti očekuju se u srijedu navečer i u noći na četvrtak u gorskim područjima gdje će već biti i dvadesetak centimetara snijega, a uz jaku buru mjestimice će se stvarati i mećave. U četvrtak u većem dijelu unutrašnjosti još povremeni snijeg, vjetar u slabljenju, temperatura i dalje oko nule. U Slavoniji će susnježica padati svega par sati, ako i toliko, a već prema kraju srijede i u četvrtak prijeći će u kišu i to onu koja može stvarati opasnu poledicu. U četvrtak uz slabu kišu nešto toplije, dnevni maksimumi između 2 i 7 °C.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here