Home Vijesti VIDEO: Izvanredno stanje nakon pogođenog skladišta u Rusiji, eksplozije odjekuju satima

VIDEO: Izvanredno stanje nakon pogođenog skladišta u Rusiji, eksplozije odjekuju satima

101
0
11b4fabc 2183 4b85 90c4 87a55230507a
X

U skladištu u Voronješkoj oblasti, Rusija, izbio je požar nakon napada dronom. Čelnik regije, Aleksander Gusev, priopćio je ovu informaciju na svom Telegram kanalu.

Detalji napada

“Nekoliko bespilotnih letjelica protekle noći otkrio je i uništio sustav protuzračne obrane, koji je dežurao iznad teritorija Voronješke oblasti. Krhotine drona pale su na jedno skladište u Podgorenskom okrugu, pri čemu je izbio požar. Došlo je do detonacija eksplozivnih naprava”, naveo je Gusev.

Srećom, nitko nije ozlijeđen u napadu. Međutim, zbog ozbiljnosti situacije, uvedeno je izvanredno stanje u Podgorenskom okrugu.

Izvanredno stanje i evakuacija

Izvanredno stanje uvedeno je unutar granica Podgorenskog okruga, gdje se noćas dogodio incident s ukrajinskim bespilotnim letjelicama. Zasad se nastavlja detonacija eksplozivnih naprava. Kao rezultat eksplozija izbio je požar na jednom objektu, ali već je ugašen”, poručio je Gusev.

Započela je evakuacija stanovnika koji žive u blizini skladišta. “Blokirana je dionica autoceste koja prolazi kroz naseljeno mjesto. Građani se evakuiraju u centre za privremeni smještaj. Na licu mjesta rade djelatnici operativnih službi i odjela”, dodao je Gusev.

Reakcija ruskog ministarstva

Zanimljivo je da rusko ministarstvo nije izvijestilo o obaranju bespilotnih letjelica iznad Voronješke oblasti. U jutrošnjem izvješću stoji samo da je jedna bespilotna letjelica oborena iznad Belgorodske oblasti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here